Необичайните титли в Мелбърн или една интересна идея на Тенис Австралия

от в 09:23 на 07.02.2021
Диана Андреева

През тази седмица в Мелбърн се проведоха общо шест надпревари, като всеки един от сингъл турнирите разполагаше с ръчно изработена титла, представляваща животно, типично за страната. Оригиналнните трофеи привлякоха вниманието на хората по света, заради това нека ги разгледаме.

Шампионката на Yarra Valley Classic Ашли Барти получи вомбат - застрашен бозайник, наподобяващ малка мечка. Според вярванията на аборигените, тези видове разполагат със знания както за подземния, така и за нашия свят. 

Дан Еванс спечели титлата на Murray River Open, а на церемонията му бе връчен бумеранг, изобразяващ птицечовка. Бозайникът, който живее както на сушата, така и във водата, се приема за символ на пълноводие в австралийските реки.

Победителката на Gippsland Trophy - Елизе Мертенс, бе наградена с Maglarr - вид щит, изполван в комбинация с бойни пръчки, на който бе изобразена коала. Животното се свързва с желанието си за мир и спокойствие, защото прекарва по-голямата част от времето си във високите части на евкалиптовите дървета, където се намира в безопасност.

Последният финал в днешния ден бе спечелен от 19-годишният Яник Синер. Освен титлата от Sofia Open, младият италианец вече има и плоча, върху която е изписано името на турнира, а около него има кенгуру - едно от най-типичните за тази местност животни, както и кенгурски стъпки, водещи до няколко реки, вливащи се в езеро.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Необичайните титли в Мелбърн или една интересна идея на Тенис Австралия Диана Андреева
Теми:  
Австралия | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook