Неочаквано: Григор за пръв път в кариерата си не подаде заявка за турнира в Куинс

от в 21:51 на 24.05.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров не е подал заявка за участие на ATP 500 надпреварата в Куинс. Това стана ясно вчера вечерта, когато беше публикуван списъка с участниците, в които липсва името на първата ни ракета. Въпросната новина е определено много изненадваща, защото българинът неведнъж е споделял как това е един от най-любимите му турнири и всъщност никога досега не го е пропускал доброволно.

Димитров получава "уайлд кард" за участие през далечната 2009-та година, като по това време се намира извън топ 1000 на света, но съумява на старта да надвие испанеца Иван Наваро, който по това време е в топ 100. Тогава родният ни представител прави обещание към турнирния директор как винаги ще се завръща в Куинс и досега неизменно го спазваше, ако изключим 2021-ва година, когато контузия възпрепятства неговата поява в тревното състезание.

Така бившият шампион засега остава само с една заявена надпревара за сезона на трева, след като през миналата седмица стана ясно, че ще играе на ATP 250 турнира в Щутгарт, който започва само един ден след края на Ролан Гарос. Разбира се, то все още има шанс нашият сънародник да получи "уайлд кард" за пръв път от 14 години насам, ако става въпрос за някаква грешка от страна на неговия екип при изготвянето на програмата.

Тазгодишната конкуренция в Куинс пък ще бъде силна, както винаги, защото в действие ще видим световния номер едно Карлос Алкарас, Холгер Руне, двукратния шампион Матео Беретини и още много други звезди на световния тенис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неочаквано: Григор за пръв път в кариерата си не подаде заявка за турнира в Куинс Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | куинс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook