Неочаквано: Кирьос защити публично Джокович и порица подигравките срещу него

от в 07:32 на 07.01.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос винаги е изразявал свободно мнението си по всяка една тема и често го е правил по изключително краен начин. Австралиецът не е спестявал нищо на никого и често обект на неговите критики са ставали други тенисисти, като хапливият му език най-редовно е поразявал световния номер едно Новак Джокович. Екстравагантният състезател неведнъж се е подигравал с начина, по който Ноле празнува победите си, наричал го е заблуден и го е обвинявал в това, че на всяка цена иска да се хареса на всички.

Последните нападки на Ник към сърбина обаче бяха свързани с отношението му по време на COVID-19 кризата и това как проведе демонстративен турнир в пика на световната пандемия, като впоследствие почти всички участници се бяха заразили, а Кирьос беснееше от факта, че въпросните играчи бяха забелязани по същото време в местна дискотека.

Всичко това ни кара да сме безкрайно изненадани от позицията, която канберецът зае публично по последната тема свързана с Джокович, а именно неговото задържане на летището в Мелбърн. Припомняме ви, че 20-кратният шампион от Шлема получи специално медицинско изключение за участие на Аустрелиън Оупън и замина за Австралия, но представените от него документи се оказаха недостатъчни, а местното правителство е на път да го депортира, като го държи в пълна изолация към момента.

Темата предизвика поредица от коментари и много хора се обединиха около мнението, че балканецът е знаел предварително какви са правилата в страната и сега си носи последставията от отказа да се имунизира срещу вируса. В интернет пространството дори се появиха редица колажи и мемета, които целяха да се присмеят на водача в световната ранглиста, ала самият Кирьос изрази несъгласието си с подобно отношение и сподели следното:

"Вижте, определено вярвам в предприемането на действия, ваксинирах се заради другите и с цел да опазя здравето на моята майка, но е много лошо по какъв начин се отнасяме спрямо ситуацията със Новак. Става въпрос за всички тези загглавия и мемета, защото в крайна сметка говорим за един от най-великите шампиони, който освен това е човешко същество. Бъдете по-добри" - завършва защитата си Ник.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неочаквано: Кирьос защити публично Джокович и порица подигравките срещу него Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | любопитно | мелбърн | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook