Неочаквано: Световната №1 Ашли Барти слага край на професионалната си кариера!

от в 08:08 на 23.03.2022
Диана Андреева

Ашли Барти сложи официално край на своята кариера в WTA Тура! След безапелационното си представяне в "Мелбърн Парк", световната номер едно се превърна в новата шампионка на Australian Open 2022, а това ще остане и последната й изява на професионалната сцена. Новината за оттеглянето бе неочаквано съобщена от самата австралийка в Instagram акаунта й, където тя се обърна към своите почитатели в кратко видео обръщение: 

"Днес е труден и изпълнен с емоции за мен ден, защото бих искала да обявя края на своята професионална кариера. Не бях сигурна по какъв начин да ви поднеса новината, затова се обърнах към моята приятелка Кейси Делакуа за помощ. Благодарна съм за всичко, което спортът ми е дал през годините. Няма да забравя подкрепата, която усещах от вас, моите фенове. Заедно създадохме спомени, които ще топлят душата ми завинаги. Очаквайте пресконференция през утрешния ден за допълнителни подробности около решението ми." - завърши Барти. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ash Barty (@ashbarty)

Ашли Барти се превърна в героинята на домакините, сбъдвайки мечтата на Австралия за титла в женската надпревара на Аустрелиън Оупън след 44-годишно чакане. Тя приключва кариерата си в професионалния тенис с общо четири титли на ниво Голям шлем, както и още бронзов медал от Летните олимпийски игри в Токио и триумф на WTA Finals. Барти ще остане в историята като една от най-успешните състезателки, която е била на върха на световната ранглиста в продължение на 121 седмици, а допълнително информация относно неочакваното й оттегляне от Тура предстои да разберем през утрешния ден.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неочаквано: Световната №1 Ашли Барти слага край на професионалната си кариера! Диана Андреева
Теми:  
australian open | wta | ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook