Неочаквано: Циципас все пак се появи на корта и изведе Гърция до победа на двойки

от в 16:36 на 01.01.2022
Диана Андреева

Стефанос Циципас трябваше да поведе страната си в откриващия сблъсък срещу отбора на Полша, но проблеми в лакътя принудиха световния номер четири да се откаже броени минути преди да излезе на корта срещу първата ракета на поляците - Хуберт Хуркач. Това доведе до вълна от коментари в социалните мрежи, а обезпокоените фенове на гърка подложиха на съмнение и участието му на Australian Open.

Но Стефанос все пак откри кампанията си за сезон 2022, само че не на сингъл, ами на двойки. Гъркът излезе на корта в компанията на втората ракета на страната Михаил Перволаракис, за да премерят сили с тандема на Хуберт Хуркач и Ян Зиелински. Макар и мачът да нямаше никаква тежест върху крайния резултат от сблъсъка между двете държави, тъй като победата на Полша бе гарантирана, двубоят поднесе голяма доза емоции на зрителите, защото атрактивната игра на Циципас непременно им бе липсвала. 

Изглежда, че гъркът все още не е напълно възстановен и готов за игра след операцията, на която се подложи в края на изминалата кампания. Макар че Циципас излезе на корта в двойковия мач, в почивките той си слагаше лед на ръката, защото видимо болката не отсъстваше. В интервю след края на двубоя Стефанос коментира, че няма ясни цели за сезон 2022, защото не може да бъде сигурен, че физическото му състояние ще му позволи да се състезава на желаното ниво.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неочаквано: Циципас все пак се появи на корта и изведе Гърция до победа на двойки Диана Андреева
Теми:  
atp cup | стефанос циципас | хуберт хуркач | циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook