Неотразим Алкарас сломи и Корда, за да триумфира на Next Gen ATP Finals!

от в 23:19 на 13.11.2021
Мирела Николова

Карлос Алкарас е сред най-обещаващите млади таланти в тениса, като днес той още веднъж доказа, че бъдещето на тениса е в добри ръце, триумфирайки на Next Gen ATP Finals. Още от самото начало на надпреварата испанецът бе сочен за най-големия фаворит за трофея, а през днешния ден той оправда тези очаквания, след като надделя над Себастиан Корда в последователни сетове – 4:3(5) 4:2 4:2, за да се превърне в четвъртия шампион на младежкия Финален Мастърс след Хьон Чунг, Стефанос Циципас и Яник Синер.

Американецът навлезе уверено в двубоя, като успяваше да се справи успешно с високоскоростните удари на опонента си и дори да ги използва в своя полза. Той на няколко пъти се сдоби с възможности за пробив, но до такъв така и не се стигна, тъй като именно в най-сюблимните моменти сервисът се притече на помощ на Алакарас и го спаси от неприятности. Развръзката на сета дойде в тайбрек, в който двамата се движеха плътно един зад друг в резултата, ала няколко пропуска от ракетата на Корда наклониха везните в отделните части в полза на испанеца.

Високото ниво на игра се запази и във втория сет, когато офанзивният тенис продължи да властва на корта, а динамичните разигравания от дъното на корта изобилстваха. Точката на пречупване дойде в петия гейм, когато представителят на САЩ допусна серия от неточности, довели до инкасирането на пробив. Заставайки на сервис линията, Алкарас не срещна никакви затруднения и съвсем скоро се доближи на крачка от титлата.

Устремът на испанеца се пренесе в третата част, където той доминираше разиграванията с мощния си форхенд и често предизвикваше грешки от ракетата на съперника. Корда изглеждаше все по-обезверен, докато Карлос летеше по корта, което му помогна да реализира пробив, донесъл му преднина от 3:1. Въпреки че пропусна два шанса да затвори мача още на ретур, Алкарас не позволи това да му повлияе и след нов безупречен сервис гейм вдигна триумфално ръце.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неотразим Алкарас сломи и Корда, за да триумфира на Next Gen ATP Finals! Мирела Николова
Теми:  
atp | next gen atp finals | карлос алкарас | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook