Неотразим Беретини не остави шансове на Тийм и ще спори за трета поредна титла!

от в 13:01 на 23.07.2022
Мирела Николова

През последните две седмици Доминик Тийм все повече се приближава към нивото на игра, на което бяхме свикнали да го виждаме преди дългото му отсъствие поради травма в китката. След като игра в четвъртфиналите на турнира в Бостад през миналата седмица, сега австриецът направи крачка напред и достигна до полуфиналната фаза на надпреварата в Гщаад, където го очакваше сблъсък с Матео Беретини.

Италианецът наскоро даде положителна проба за COVID-19, която го извади от участие на Откритото първенство на Великобритания, но изглежда, че заболяването по никакъв начин не е повлияло на страхотната форма, в която се намираше по време на сезона на трева. Днес той постигна своята 12-а поредна победа, преодолявайки безпроблемно съпротивата на Доминик Тийм в последователни сетове - 6:1 6:4, като по този начин се класира за трети пореден финал, където ще се изправи срещу победителя от мача между Каспър Рууд и Алберт Рамос Виньолас.

Дебютната част премина под пълната доминация на италианеца, който от самото начало на срещата налагаше агресивния си стил на игра и не пропускаше възможност да ускори топката от форхенд, предизвиквайки неточности от ракетата на противника. Световният №15 също така умело миксираше ударите си и благодарение на разнообразието в играта си достигна до пробив още в дебютното подаване на съперника - 3:0. Впоследствие Беретини продължи да диктува разиграванията и да наказва всеки по-плитък удар на Тийм, което доведе до втори брейк в неговия актив и 5:0, с което съдбата на откриващия сет бе предрешена в полза на фаворита.

Шампионът от US Open 2020 стабилизира представянето си в началото на втората част и успяваше да остане равностоен на италианеца. Паритетът се запази до 2:2, но тогава римлянинът отново повиши оборотите и съвсем скоро се стигна до нов пробив в сметката му. Това бе и повратният момент в мача, тъй като оттам насетне играта на австриеца претърпя значителен спад и непредизвиканите грешки от негова страна валяха една след друга. Така Беретини набързо дублира преднината си от брейк и поведе с 5:2, след което бе само въпрос на време да подпечата крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неотразим Беретини не остави шансове на Тийм и ще спори за трета поредна титла! Мирела Николова
Теми:  
atp | гщаад | доминик тийм | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook