Непобеден съперник дели Григор Димитров от финала в Индиън Уелс

от в 01:06 на 15.10.2021
Диана Андреева

Григор Димитров предизвиква истински фурор в тенис света след като вчеро надигра световния номер две и шампион на US Open 2021 Даниил Медведев. Днес първата ракета на страната ни затвърди убедителното си представяне на турнира в Индиън Уелс с победа над осмия поставен на BNP Paribas Open - Хуберт Хуркач. Само едно препятствие дели Димитров от участие в първи Мастърс финал от 2017 година насам, а то е левичарят Камерън Нори. 

Макар на пръв поглед Нори да е доста по-леко предизвикателство, в сравнение с Медведев и Хуркач, британецът прави най-силния си сезон в професионалния тенис до момента. Камерън е шести в списъка със състезателите, записали най-голям брой победи до момента през 2021, а изявите му са повече от убедителни и заслужено от понеделник той ще заеме ролята на ракета номер едно на Великобритания. 

Стилът на игра, който обичайно Нори показва, е подходящ за условията в Индиън Уелс. Левичарят застава на пътя на редица топ класирани състезатели през последните няколко дни, включително Роберто-Баутиста Агут и Диего Шварцман. Съперничеството му с Димитров се зароди на тазгодишния Miami Open. По време на Мастърс събитието двамата се срещнаха още във втори кръг, където съпътстван с неприятни болки, Григор отстъпи в последователни сетове - 7:5 7:5. 

Но в момента Григор се намира в отлично здраве, а играта му е на върхово ниво. Нашенецът се чувства уверено на корта, а подкрепата от феновете със сигурност го мотивира допълнително по време на всяка една среща. Предстои ни наистина вълнуващ мач, който се надяваме отново да ни донесе повод за радост. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непобеден съперник дели Григор Димитров от финала в Индиън Уелс Диана Андреева
Теми:  
григор димитров | камерън нори | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook