Непобедена през 2023-та: Сабаленка с ново страховито представяне и място в 1/8-финалите

от в 07:21 на 21.01.2023
Мирела Николова

Арина Сабаленка продължава да впечатлява с изявите си по време на тазгодишното Открито първенство на Австралия и след като в откриващите си два мача загуби едва 9 гейма обща, днес тя отново не отпусна сет на своята съперничка в лицето на световната номер 32 Елизе Мартенс. Само 75 минути игра бяха достатъчни за беларуската представителка да наложи своята воля на корта и да се поззрави с крайната победа след 6:2 6:3, за да си осигури участие в осминафиналната фаза и двубой срещу олимпийската шампионка Белинда Бенчич.

Още от самото начало на срещата петата в света налагаше своето темпо на игра благодарение на солидния си сервис и мощните удари от основната линия. Тя не пропускаше да атакува всяко едно по-плитко отиграване на противничката, като същевременно неточностите в играта й напълно откъснаха. Това доведе до пробив в средата на сета за аванс от 4:1, който впоследствие бе дублиран в осмия гейм, за да бъде подпечатан успехът в дебютния сет.

Поставената тенисистка продължи да бъде изключително агресивна и във втората част, но непредизвиканите грешки започнаха да се прокрадват в играта й, което я спираше от това да вземе предимство в резултата. Въпреки това тя отново включи на познатата ни предавка в края на сета, когато бе абсолютно безпогрешна от всяка точка на корта и нанесе пробив за 5:3, който се оказа решителен за крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непобедена през 2023-та: Сабаленка с ново страховито представяне и място в 1/8-финалите Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Аустрелиън Оупън 2023 | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook