Непоклатим: Медведев разгроми Рууд и отново ще спори за титлата на финалния Мастърс!

от в 16:21 на 20.11.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев ще има възможност за втора поредна година да спори за трофея на финалния Мастърс, след като не срещна никакви трудности в полуфиналния си сблъсък срещу Каспър Рууд и го надигра с комфортното 6:4 6:2. Защитаващият шампион изигра най-силния си мач от началото на турнира в Торино, с което даде сериозна заявка отново да сложи ръцете си върху трофея, само че първо ще трябва да преодолее един измежду Новак Джокович и Александър Зверев, за да изпълни заветната цел.

Срещата започна отлично за руснака, който проби още във втория сервис гейм на своя опонент и с лекота затвърди вече взетото предимство. Оттам насетне двамата сервираха на изключително високо ниво, като играта изглеждаше напълно равностойна, а това беше изцяло в полза на Медведев, защото преднината му си остана непокътната до самия край на откриващия сет.

Рууд продължи да бъде конкурентноспособен в началото на втората част, повеждайки с 2:1, но изведнъж стана прекалено пасивен и московчанинът с лекота се възползваше от твърде неубедителните слайсове на норвежеца, както и постоянните му грешки от бекхенд. Петият гейм се оказа критичен, тъй като в него водачеството се размени на няколко пъти, но шампионът от US Open проведе решителна акция към мрежата, която му даде пореден брейкбол и нервите на скандинавеца най-после рухнаха.

Този момент до голяма степен пречупи съпротивителните сили на седмия поставен, който вече изгуби изцяло ритъма в ударите си и Медведев нямаше никакви проблеми да доведе двубоя до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоклатим: Медведев разгроми Рууд и отново ще спори за титлата на финалния Мастърс! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | каспър рууд | Обзори | финали торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook