Отново в голямата игра: Халеп осъществи обрат срещу световната №7 и е на финал в Торонто!

от в 22:10 на 13.08.2022
Мартин Петков

Симона Халеп безспорно е едно от имената, които се утвърдиха в елита на световния женски тенис през последните години, ала впоследствие контузии измъчваха румънката и тя изпадна надолу в ранглистата. Шампионката от Шлема наглед неочаквано преди няколко месеца обяви гръмката новина, че започва съвместна работа с един от най-авторитетните треньори в спорта и бивш такъв на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, като сътрудничеството им видимо дава исканите резултати и бившата световна номер едно се завърна на победния път. Представителката на северната ни съседка под ръководната ръка на гърка изпрати силен сезон на трева, в който достигна полуфинал на Уимбълдън, където загуби от бъдещата шампионка Елена Рибакина, преди през миналата седмица да открие американското си турне на надпреварата във Вашингтон, когато се оттегли още при втория си мач поради травма.

Симона бързо се възстанови и се завърна на корта още в понеделник за WTA-1000 турнира в Торонто, където е двукратната шампионка, като до момента не спира да впечатлява при тазгодишното си участие и достигна полуфиналната фаза, в която срещна Джесика Пегула и след слаб първи сет, то Халеп напомни за най-силните си дни и осъществи фамозен обрат за над два часа игра - 2:6 6:3 6:4. Световната номер 15 с успеха си се класира за финала, където срещу победителката измежду бившата първата ракета на света Каролина Плишкова и Беатрис Хадад Мая, която отстрани Ига Швьонтек, ще търси своя трети трофей в кариерата си от Канадския Мастърс.

Американката стартира двубоя със сериозна доза агресия в ударите си, като своебразно не даваше на бившата номер едно ,,да диша" и не след дълго ознаменува силното си начало с пробив аванс. Халеп скоро се реабилитира и разполагаше с три възможности за рибрейк, ала неистово ги пропиля, докато Пегула се възползва от мигновения спад при именитата си съперничка и реализира втори пробив, посредством който записа откриващия сет на сметката си.

Втората част можеше да има пагубно начало за двукратната победителка, която трябваше да отразява брейкболи в дебютното си подаване, но най-после демонстрира безспорната си класа, справяйки се с опасността, и след серия пробиви поведе убедително с 4:1. Румънката така и не успяваше да придобие контрол в сервис геймовете си, но пък за сметка на това показа шампионския си манталитет и след като отново отрази поредица от брейкболи, то възстанови равенството в общия резултат и изпрати сблъсъка в решителната му фаза.

Третата и последна част извади на показ силните черти в играта на двете полуфиналистки, поради което интригуващите мигове не липсваха, а ние станахме свидетели на пет последователни подавания с възможности за брейк, ала в крайна сметка по-съобразителна излезе победителката от Шлема, която поведе с 4:2 и докосваше успеха в срещата. Халеп с това си действие съумя да пречупи напълно съпротивата на световната номер 7, като я постави в безпомощна позиция и удвои преднината си, което се оказа достатъчно голям аванс на двукратната победителка, за да сложи точка на спора при второто си сервиране за победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново в голямата игра: Халеп осъществи обрат срещу световната №7 и е на финал в Торонто! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | джесика пегула | симона халеп | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook