Непоставен румънец сложи край на участието на Лазаров в Пореч

от в 18:34 на 11.03.2022
Калоян Соколов

Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Лазаров отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове в хърватския град Пореч с награден фонд от 25 хиляди долара. Наглед родният ни представител имаше преодолим съперник в лицето на румънеца Себастиан Гима, който се намира с над 300 места зад Алекс в световната ранглиста.

Тази подробност обаче далеч не се видя на корта, където непоставеният състезател имаше предимство от самото начало на срещата и не изпусна инициативата до самия край, за да се наложи с 6:4 6:2. Така нашият сънародник продължава да няма достигане до финалната четворка на надпревара през 2022-ра и се размина с възможността да дебютира в топ 400 на световната ранглиста от идния понеделник.

Гима повеждаше на два пъти с пробив в първата част, но Лазаров неизменно се връщаше в резултата и изглеждаше, че е на път да поеме контрол над развоя на мача. Изведнъж обаче поставеният под номер седем започна да допуска сериозно количество непредизвикани грешки и загуби цели шест от последвалите седем гейма.

Все пак надеждите за обрат се съживиха, защото по-високоранкираният състезател върна един от двата си брейка пасив във втория сет, ала впоследствие отново загуби своето подаване и вече нямаше съпротивителни сили за преследване на успеха.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоставен румънец сложи край на участието на Лазаров в Пореч Калоян Соколов
Теми:  
ITF | александър лазаров | бгтенис | Обзори | пореч

Коментари





Следвайте ни в Facebook