Непреклонен: Алкарас "върза геврек" на бивш Мастърс финалист и продължава похода си в Маями

от в 00:25 на 27.03.2023
Мирела Николова

Карлос Алкарас без никакво съмнение е тенисистът, който се намира в най-впечатляваща форма през последните седмици, достатъчно показателен за което е фактът, че испанецът има едва една загуба в последните си 17 изиграни мача. След като завоюва трофея в Индиън Уелс през миналата седмица и се завърна на лидерската позиция в световната ранглиста, тийнейджърът пренесе великолепните си и изяви и на Мастърса в Маями, където през днешния ден надигра Душан Лайович иоформи крайното 6:0 7:6(5). По този начин той продължава защитата на титлата си от миналата година и в битка за място на четвъртфиналите му предстои да се изправи срещу 16-ия поставен в схемата Томи Пол.

Още от началните минути на срещата си пролича разликата в класите на двамата състезатели, като често можехме да видим как сърбинът остава напълно безпомощен срещу безупречния тенис на младока. Испанецът придаваше на ударите си впечатляваща острота, което в комбинация с отличното насочване не позволяваше на Лайович да окаже каквато и да е съпротива, и така след само 32 минути дебютната част отлетя в сметката на фаворита.

Миналогодишният шампион диктуваше случващото се на корта и във втория сет, където продължи да налага агресивния си стил на игра, стремейки се да взима топката веднага след отскока, с което не оставяше никакво време за реакция на опонента. По този начин той бързо си осигури аванс от пробив и 3:1, след което безпроблемно удържа преднината си до 5:4. Заставайки на линията за сервис в опит да затвори мача обаче, световният №1 изигра кошмарен сервис гейм и допусна изравняване на резултата за 5:5.

Така се стигна до тайбрек, в който класата на родения в Мурсия тенисист оказа влияние и след няколко поредни безупречно построени атаки той достигна до 6:2 точки и четири поредни мачбола, последният от които успя да материализира, за да достигне до крайната победа след точно час и 32 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непреклонен: Алкарас "върза геврек" на бивш Мастърс финалист и продължава похода си в Маями Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook