Неприятни сцени: Беретини напусна принудително корта и Зверев потегли с успех в Торино

от в 23:54 на 14.11.2021
Тея Кръстева

Световният номер 7 Матео Беретини за втори път взима участие в Nitto ATP Finals, събиращи 8-те най-добри тенисисти за сезона, но ето, че за втора поредна година италинаецът не може да открие надпреварата с успех, след като бе принуден да се откаже в първия си двубой срещу Александър Зверев поради контузия. Беретини изигра един равностоен първи сет, завършил с успех за германеца след оспорван тайбрек, само че само един гейм по-късно световният номер 7 сложи край на двубоя.

В откриващата част местният любимец бе този, който бе по-неубедителният тенисист зад сервис линията, и въпреки че Саша Зверев достигна до цели 4 брейк бола, той не успя да материализира нито една от възможностите си. От своя страна, в края на сета Беретини достигна до сет бола при сервис на германецът, само че точно в този момент Саша се активизира и отрази опасността. Станахме свидетели на двубой от най-високо ниво, а оспорваната игра между двамата логично изпрани завръзката на мача в решителен тайбрек. Матео потръгна отлично, напредвайки с 3:5 точки, само че Зверев не бе казал последната си дума и материализирайки втория си сет бол, той пое водачеството в отделните части - 7:6(7).

Във втората част Зверев потегли с безпроблемно спечелен сервис гейм, а непосредствено след това достигна до нови 2 точки за пробив. Това се оказа и последното, което видяхме от този двубой, тъй като в този момент след час и 43 минути игра местният любимец бе принуден да сложи край на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неприятни сцени: Беретини напусна принудително корта и Зверев потегли с успех в Торино Тея Кръстева
Теми:  
матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook