Неприятно: Болест принуди Халеп да се откаже по време на втория си мач във Вашингтон

от в 02:16 на 04.08.2022
Мирела Николова

Симона Халеп се представи впечатляващо в тазгодишното издание на Уимбълдън, където достигна до полуфиналната фаза, отстъпвайки на бъдещата шампионка Елена Рибакина. Впоследствие румънката се отдаде на заслужена почивка и направи завръщането си през днешния състезателен ден на турнира във Вашингтон. Бившата №1 отново показа пословичната си борбеност, но болест я лиши от възможности да бъде конкурентоспособна на Анна Калинская и при резултат 5:7 0:2 в полза на съперничката поставената под номер две взе решение да прекрати участието си. Така рускинята продължава напред след 68 минути престой на корта и в сблъсък за място на четвъртфиналите ѝ предстои да премери сили с победителката от срещата между Кая Канепи и Лин Жу.

Още от първите минути на двубоя си пролича, че Халеп не се намира в оптималната си форма и често ставахме свидетели на нетипични пропуски от нейна страна. Калинская се възползва от хаотичната игра на своята противничка и съумя да спечели съперниковото подаване на два пъти, за да се откъсне с 4:0. Двукратната шампионка от Големия шлем обаче отказа да се примири с подобен резултат и започна да бъде все по-агресивна на ретур, което доведе до връщане на двата брейка и равенство за 5:5. Щастието на румънката не трая дълго, тъй като съвсем скоро колебанията ѝ от сервис линията се завърнаха с пълна сила, откривайки пред световната №71 шанс да си върне пробива преднина, което реши изхода от дебютния сет.

Втората част започна обезпокоително за бившата водачка в световната ранглиста, която допусна нов пробив на старта, а впоследствие не успя да спечели нито една точка в ответното подаване на опонентката си. Тогава последва медицински таймаут за Халеп, след който тя прецени, че ще сложи преждевременен край на двубоя поради болест.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неприятно: Болест принуди Халеп да се откаже по време на втория си мач във Вашингтон Мирела Николова
Теми:  
wta | вашингтон | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook