Несломим Алиасим пречупи Зверев в 5 сетова битка и ше играе на първи 1/4 финал в Шлема!

от в 21:31 на 05.07.2021
Калоян Соколов

Феликс Оже-Алиасим никога досега не бе печелил поредица от мачове на Уимбълдън, само че тази статистика вече е изцяло в историята, защото канадецът изигра невероятен двубой и залужено пречупи съпротивата на четвъртия поставен Александър Зверев с 6:4 7:6(6) 3:6 3:6 6:4 и така се класира за дебютния си четвъртфинал на ниво Голям шлем, където го очаква сблъсък с Матео Беретини.

Алиасим стартира бавно срещата, като германецът го надиграваше изцяло от основната линия и заслужено стигна до пробив, който затвърди и поведе с 4:2. Оттам насетне обаче младокът показа страхотен микс между мощ и агресия, за да обърне хода на сета и не даде нито гейм повече на опонента си в него.

Във втората част двамата доминираха изцяло от начален удар, което доведе до изиграването на тайбрек, в който по-високоранкираният тенисист пръв достигна до сетбол, но канадецът отвърна със серия от мълниеносни форхенди и скоро Саша се оказа с пасив от 0:2 в отделните сетове.

Световният номер 5 обаче неведнъж се е измъквал от подобни ситуации, а сега отново повиши значително нивото си, докато нервното напрежение скова съперника му и грешките от неговата ракета зачестниха значително. Саша показваше безгрешен тенис от дъното на корта, възползвайки се от спада на Оже-Алиасим и общият резултат съвсем скоро бе изравнен.

По всичко изгледаше, че Зверев е готов да завърши започнатото, само че видяхме един от характерните спадове на състезателя, който позволи на Феликс да поведе с ранен пробив. Радостта му не продължи дълго, тъй като почти веднага се стигна до рибрейк, ала именно канадецът беше по-настоятелен от двамата и неслучайно отново взе противниковото подаване, като този път не позволи да бъде застигнат и се поздрави с най-голямата победа през своята кариера!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Несломим Алиасим пречупи Зверев в 5 сетова битка и ше играе на първи 1/4 финал в Шлема! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | уимбълдън | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook