Несъответствие: Джокович засечен на събития по време на предполагаемата си болест

от в 07:27 на 09.01.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович продължава да бъде напълно изолиран в емиграционен хотел, след като медицинското му изключение не беше прието от австралийските власти и визата му беше обявена за невалидна. Така има сериозна вероятност сърбинът да бъде депортиран обратно в родината си и да няма възможност за защита на титлата си в Мелбърн от миналия сезон. Все пак световният номер едно има една последна възможност, която се крие в утрешното съдебно изслушване, когато ще разберем официалния край на тази сага.

Съдебните защитници на сърбина пък публикуваха разписка, според която техният клиент се е заразил с коронавирус на миналия 16 декември и това му дава право да играе в Мелбърн, защото Tennis Australia позволява участие на преболедувалите COVID-19 в рамките на последните шест месеца.

Във версията на адвокатите обаче се срещат сериозни пробойни, тъй като на същия ден Ноле е присъствал на събитие организирано от Сръбските пощенски служби, в което е почетен със специални марки изработени в негова чест. 20-кратният шампион от Шлема отново се появява в публичното пространство на следващия ден, за да награди най-добрите млади играчи в своята академия. Двете споменати събития се провеждат на закрито и присъстващите не носят маски.

Официалната версия на вещите лица се състои в това, че лидерът в ранглистата е посетил баскетболния мач между Цървена Звезда и Барселона на 14-ти декември. Впоследствие Джокович се снима с част от играчите, а един от тях дава положителна проба за коронавирус. Тези събития предполагат, че балканецът незабавно се е карантинирал в родния си Белград за двуседмичен период, само че тенисистът прекара последните дни на отминалата година в Марбея, където се готвеше за новия тенис сезон.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Несъответствие: Джокович засечен на събития по време на предполагаемата си болест Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook