Неубедителен Адриан Андреев напусна Чаланджъра в Лил още на старта

от в 13:10 на 21.03.2021
Мирела Николова

Младата надежда на българския тенис Адриан Андреев не успя да покаже най-доброто, на което е способен, в първия си мач от квалификациите на Чаланджъра на твърди кортове в Лил (Франция) и отпадна още на старта от световния №421 Кристофър Хейман след 4:6 6:3 3:6 за малко под 2 часа престой на корта. 

Двубоят стартира кошмарно за нашия представител, от чиято ракета непредизвиканите грешки валяха една след друга, което позволи на противника му да се откъсне в резултата с аванс от 2 пробива и 5:1. Макар Ади да направи опит да се завърне в резултата, реализирайки рибрейк, то това далеч не беше достатъчно, за да промени изхода на сета.

Ролите във втората част се размениха и българинът беше този, който, възползвайки се от моментния спад в играта на Хейман, осъществи пробив и си осигури комфортна преднина от 4:1. Благодарение на убедителното си представяне от сервис линията Андреев съхрани аванса си до края на сета, за да вкара срещата в трета решителна част.

Двамата печелеха без особени затруднения подаванията си до осмия гейм, когато сервисът на софиянеца се пропука и той инкасира късен пробив на 0, осигурил възможност на опонента му да сервира за крайната победа. Хейман беше непоколебим в гейма си и материализира още първия получен мачбол, слагайки край на участието на нашето момче в надпреварата. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неубедителен Адриан Андреев напусна Чаланджъра в Лил още на старта Мирела Николова
Теми:  
адриан андреев | бгтенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook