Неубедителен Кузманов бе надигран от седмия поставен на старта в Амерсфорт

от в 17:21 на 12.07.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов остави отлични впечатления с играта си по време на сезона на трева, след като първо спечели демонстративния турнир в Ливърпул, а впоследствие достигна до последния квалификационен кръг на Уимбълдън. Това изглеждаше отлична отправна точка за завръщането на Мико върху любимите му червени кортове, но явно преходът към настилката не е преминал толкова гладко, защото днес втората ни ракета отстъпи в откриващия си мач от Чаланджъра в нидерландския град Амерсфорт. Кузманов беше далеч от най-високото си равнище и закономерно отстъпи на седмия поставен Матс Мораинг. Все пак българското участие в надпреварата продължава, защото по-рано днес Адриан Андреев се справи със съпротивата на друг германски представител, а именно Даниел Масур.

Срещата започна отлично за родния ни представител, който контролираше разиграванията от дъното на корта и беше почти безгрешен в тях. Това го изведе до заслужен аванс от 4:1, но оттам насетне германецът сервираше с много висок процент на вкарано първо подаване и значително повиши темпото на своите удари, което му позволи да спечели пет последователни геймове и така да отмъкне откриващия сет.

Пловдивчанинът отново стартира силно в следащата част, само че не се възползва от шанса си пробив и Мораинг сам съумя да осъществи такъв в ответния сервис гейм на Мико. Седмият поставен непрекъснато повишаваше ефективността на началния си удар, а мощните му форхенди почти винаги попадаха върху лините и съвсем скоро успехът отиде в актива на по-високоранкирания тенисист.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неубедителен Кузманов бе надигран от седмия поставен на старта в Амерсфорт Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook