Неубедителен Кузманов напусна Чаланджъра в Перу още на старта!

от в 20:30 на 26.10.2021
Диана Андреева

Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов прави най-силната година в кариерата си, като наскоро триумфира с първа титла от сериите Чаланджър в Барселона. През настоящата седмица пловдивчанинът се завърна на корта с участие в турнира от същата категория, провеждащ се в Лима, ала на старта Мико отстъпи на световния №483 Гонсало Виянуева - 7:5 6:1, и така сложи край на победната си серия, стартирала в Испания.

Още от началните минути Кузманов бе в роляна на догонващ. Нашето момче не показваше играта, извела го до трофея в Барселона, ами често от ракетата му бяха допускани неточности. Мико инкасира пробив, който наруши паритета в резултата, но съумя да възвърне равенството за 5:5 и силите на корта отново бяха уравновесени. Тогава обаче последва нова доза непредизвикани грешки от страна на българина и той предаде откриващата част. 

Във втория сет Виянуева излезе напред в резултата още от самото начало. След почивката представителят на Аржентина продължи да следва стратегията, извела го до победата в миналия сет, а именно стремеж да задържа топката възможно най-дълго в очертанията на полето, с цел да принуди Кузманов да сгреши. Мико не излъчваше познатия ни борбен дух и сякаш се бе предал още от самото начало на частта. Силите му достигнаха да спечели още едва един гейм до края на мача и така в крайна сметка той напусна надпреварата в самото й начало.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неубедителен Кузманов напусна Чаланджъра в Перу още на старта! Диана Андреева
Теми:  
димитър кузманов | кузманов | чаланджър лима | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook