Неудържим: Беретини записа осми пореден успех и ще спори за втора титла в Куинс!

от в 16:44 на 18.06.2022
Мирела Николова

Матео Беретини инкасира едва едно поражение на трева през миналия сезон, което стана факт на финала на Уимбълдън срещу Новак Джокович, и през тази година продължава да се доказва като една от най-големите заплахи на зелена настилка. Той бе извън кортовете в продължение на близо 3 месеца, тъй като претърпя операция на играещата ръка, но се завърна по възможно най-добрия начин, завоювайки трофея в Щутгарт. 

Великолепната игра на световния №10 се пренесе и на надпреварата в Куинс, където вече е само на крачка от това да защити титлата си от 2021-ва. Днес Беретини постигна своя осми пореден успех, след като с лекота наложи волята си над Ботик Ван Де Зансхулп, който във втория кръг отстрани нашия Григор Димитров. Малко повече от 90 минути бяха необходими на световния №10 да се поздрави с крайния успех - 6:4 6:3, и да си резервира място в сблъсъка за трофея, където ще премери сили с Марин Чилич или Филип Краинович.

Италианецът започна на познатите си високи обороти и благодарение на мощния си начален удар съкращаваше разиграванията и налагаше пълна доминация в своите сервис геймове. Същевременно той успяваше да се възползва от неубедителното подаване на противника и демонстрирайки страхотно чувство към топката, в шестия гейм достигна до цели 9 брейкбола, последният от които най-сетне бе материализиран. Съвсем скоро Беретини поведе с 5:2 и макар да допусна връщане на пробива след няколко свои непредизвикани грешки, веднага след това се мобилизира и на свой ред спечели съперниковото подаване, за да излезе напред в общия резултат.

Втората част отново се разви изцяло по вкуса на световния №10, който бе непоколебим от линията за сервис и лишаваше опонента си от каквито и да е възможности за брейк. Римлянинът непрекъснато търсеше пътя на атаката, което му позволяваше непрекъснато да поставя под напрежение сервиса на Ван Де Зандсхулп. Въпреки че в четвъртия гейм нидерландецът съумя да заличи пасив от 0:40 след серия чудесно конструирани разигравания, то неизбежното се случи в следващото му подаване, когато след прекъсване от близо 30 минути Беретини нанесе решителния си удар, осъществявайки пробив за 4:2, който се оказа напълно достатъчен, за да му гарантира място в сблъсъка за трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неудържим: Беретини записа осми пореден успех и ще спори за втора титла в Куинс! Мирела Николова
Теми:  
atp | ботик ван де зандсхулп | куинс | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook