Неудържима: Световната №45 записа десети пореден успех и триумфира в Кливланд!

от в 21:25 на 27.08.2022
Мирела Николова

В навечерието на Откритото първенство на САЩ световната №45 Людмила Самсонова не спира да впечатлява с изявите си и след като в началото на месеца вдигна купата на турнира във Вашингтон, днес рускинята завоюва втора поредна титла на WTA 250 надпреварата в Кливланд. Още по-забележителното е, че по пътя си към трофея тя не загуби нито един сет, като на финала постигна десета поредна победа, не оставяйки шансове на седмата поставена Александра Саснович, за да оформи крайното 6:1 6:3 и да спечели своята трета титла в кариерата.

Двубоят стартира с размяната на два бързи пробива, след което по-нискоранкираната състезателка установи пълна доминация и засипваше противниковата половина с мощни удари, които Саснович просто можеше да наблюдава как прелитат край нея и се превръщат в уинъри. Без да губи излишно време, Самсонова осъществи още три брейка и скоропостижно си осигури предимство в отделните части.

Вторият сет започна равностойно, но в четвъртия гейм представителката на Русия отново се възползва от неубедителния сервис на опонентката си и благодарение на острите си ретури незабавно получаваше предимство в разиграванията. Не след дълго тя материализира още първата си възможност за пробив в сета, след което затвърди безупречно за 4:1, а оттам насетне не изпусна контрола върху събитията и съвсем скоро вдигна триумфално ръце!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неудържима: Световната №45 записа десети пореден успех и триумфира в Кливланд! Мирела Николова
Теми:  
wta | кливланд | людмила самсонова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook