Невероятна: Гоф изигра блестящ двубой и зарадва домакините с успех над Осака в Сан Хосе!

от в 05:59 на 05.08.2022
Мартин Петков

Кори Гоф изгря за големия тенис едва 15-годишна, когато надви Винъс Уилямс в първия кръг на Уимбълдън и впоследствие достигна осминафиналите в Лондон. С това си представяне американката прикова погледите към себе си и без време бе обявена за бъдещото на женския тенис в САЩ, като именно от нея се очаква да поеме щафетата от сестрите Уилямс.

Големият пробив за 18-годишната тенисистка дойде през този сезон, след като тийнеджърката намери място в мача за титлата на Ролан Гарос, където отстъпи пред безспорната класа на Ига Швьонтек. Световната номер 11 не впечатли с изявите си на трева и се завърна в родината си за американското турне, чието начало бива дадено с турнира в Сан Хосе, а там местната любимка потегли успешно на старта и си осигури среща в осминафиналите срещу 4-кратната Шлем шампионка и бивша първа ракета на света Наоми Осака.

В съперничеството между двете състезателки, които често биват определяни за наследнички на сестрите Уилямс, виждаме превес от 2:1 победа за японката, ала днешният ден несъмнено принадлежеше на 18-годишната Гоф, която играеше на върха на възможностите си и триуфмира в последователни сетове за час и 28 минути на корта - 6:4 6:4. В четвъртфиналната фаза изпитанията от най-висок ранг за домакинската представителка не спират и тя ще срещне световната номер 4 Паула Бадоса.

Началото на двубоя отмина безпроблемно за сервиращите, които бяха на почит, но скоро след това грешките от ракетата на бившата водачка в ранглистата натежаха и тя предаде подаването си. Тийнеджърката мигновено пое инициативата и посредством вариация между мощните си форхенди и страхотните къси топки, с които разполага, не даваше нищо даром на именитата си противничка, като впечатли, реализирайки три аса в един гейм, за да запише откриващия сет на сметката си.

Шампионката от Шлема продължи да допуска лековати грешки и при старта на втората част, докато от другата страна на мрежата виждахме богатия откъм удари репертоар на 18-годишната американка в пълния му блясък и тя след серия високотемпови разигравания си спечели пробив аванс за 2:1. Световната номер 11 в последвалите събития до края на срещата се радваше единствено на надграждане в представянето си и реализира втори пробив, който я доближи максимално до крайния успех, но именно тогава местната любимка пропиля четири мачбола и допусна Осака да редуцира изоставеното си в резултата, връщайки единия брейк.

Коко обаче не преклони глава и моментално си осигури нов куп от точки за спечелване на двубоя, ала бившата номер едно извади второ поредно свое подаване от ситуация 0:40 и надеждите ѝ останаха живи. Гоф разполагаше с втора възможност да сервира за успеха и в този случай бе безпощадна, осъществявайки общо осмия си мачбол, за да постигне една от най-впечатляващите победи в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невероятна: Гоф изигра блестящ двубой и зарадва домакините с успех над Осака в Сан Хосе! Мартин Петков
Теми:  
wta | кори гоф | наоми осака | сан хосе | следваща генерация

Коментари





Следвайте ни в Facebook