Невиждани квалификации в Доха: Бивша №1 и финалистка от Шлема спориха за място в турнира

от в 18:35 на 13.02.2023
Мартин Петков

През настоящата седмица в календара на WTA място намира една от най-престижните надпревари изобщо в женския Тур, а именно турнирът от категория 500 в Доха. Състезанието в катарската столица по традиция събира елита на тенис сцената при дамите, като тазгодишното издание на надпреварата затвърди тези впечатления, което пък означаваше, че мнозина от най-добрите тенисистки няма да успеят да намерят място директно в основната схема и ще трябва да се включат в квалификациите.

Интересът към турнира се оказа толкова мащабен, че за да бъдат преодолени пресявките, то дадена състезателка се нуждае от цели три успеха. Безспорно най-голямото име, което своебразно падна жертва на така развитите се обстоятелства, беше световната номер 20 Каролина Плишкова, която се оказа принудена да играе в квалификациите, а там жребият не беше никак лек. Бившата първа ракета на света през днешния ден в директен сблъсък за място в основната схема срещна бившата финалистка от Шлема Лейла Фернандес, като съревнованието помежду им предложи интересни моменти, но в крайна сметка Плишкова се наложи след час и 32 минути на корта - 6:2 7:5, с което се класира за същинската част на състезанието.

Началото на двубоя представляваше същинско шоу от страна на чехкинята, която доминираше във всяко едно отношение и след като спечели първите четири подавания в мача, то оттам насетне необезпокоявано записа откриващия сет срещу името си.

За сметка на това обаче, то втората част беше повече от равностойна, като в заключителните моменти от нея световната номер 20 проби и предусещаше победата, ала канадката реализира рибрейк и остана в сблъсъка. Въпреки завръщането на Фернандес от губеща позиция, безспорната класа на Плишкова излезе на пиадестала в 11-ия гейм, когато топ поставената в квалификациите решително причисли към актива си съперниковия сервис и сложи точка на спора в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невиждани квалификации в Доха: Бивша №1 и финалистка от Шлема спориха за място в турнира Мартин Петков
Теми:  
wta | доха | каролина плишкова | лейла фернандес

Коментари





Следвайте ни в Facebook