Невиждани сцени в Париж: Момиче нахлу на корта и се "окова" за мрежата (видео)

от в 22:34 на 03.06.2022
Мирела Николова

Историята на тениса познава не един и два случая, в които зрител от публиката е успявал да проникне на корта, като без съмнение най-запомнящ се е инцидентът с Моника Селеш, която през 1993 г. бива наръгана с нож в гърба по време на мач. По време на днешния полуфинал между Каспър Рууд и Марин Чилич охраната на Откритото първенство на Франция също не успя да предотврати нахлуването на зрител на корта, но за щастие, нямаше никакви негативни последствия.

Случката се разигра в шестия гейм на третата част, когато по време на паузата след втората точка момиче нахлу на корта и се "окова" за мрежата. Вследствие на това играта бе прекъсната за период от близо 10 минути, като тенисистите дори бяха прибрани в съблекалните.

Девойката носеше тениска с надпис: "Остават ни само 1028 дни", а впоследствие бе установена и нейната самоличност. Става въпрос за 22-годишната Ализе, която е екоактивистка и нахлуването ѝ е знак на протест срещу изменението на климата. В свое интервю тя споделя: "Сега е 2022-а и е време да се срещнем с реалността. Светът, към който ни тласкат политиците, е свят, в който Ролан Гарос няма да може да съществува. Днес аз влязох на корта, защото не мога повече да поемам риска да не правя нищо, за да предотвратя изменението на климата".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невиждани сцени в Париж: Момиче нахлу на корта и се "окова" за мрежата (видео) Мирела Николова
Теми:  
любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook