Невиждано: Тенисист бе обвинен в уреждане на рекордните 135 мача и отлъчен до живот

от в 15:00 на 11.02.2023
Мирела Николова

Уреждането на мачове се превръща във все по-често явление в световния спорт, като изключение от това не прави и тенисът. През вчерашния ден обаче бе съобщено за невиждан до този момент случай, свързан с бившия марокански тенисист Юнес Рашиди. Информацията бе изнесена от Международната агенция за почтеност в тениса (ITIA), която съобщава, че играчът бил признат за виновен в уреждане на цели 135 мача, което е своеобразен рекорд по този показател.

Наказанието, наложено на 36-годишния мароканец, включва забрана да играе тенис, да бъде треньор и дори да посещава тенис събития до края на живота си, както и изплащане на 34 хиляди долара глоба. В изявлението на ITIA се допълва още, че Рашиди неколкократно е нарушил пет от клаузите в антикорупционната програма и също така е доказано, че се е облагодетелствал финансово от тези нарушения, поради което е глобен. Мароканецът е бил уличен в уреждане на двубои заедно с други двама тенисисти от Алжир, които наскоро също са получили своите наказания. 

 

"Случаят беше разгледан от независимия служител по изслушването за борба с корупцията Джен Собре, който доказа вината на Рашиди по всички отправени към него обвинения. 135-те уредени мача налагат глоба в размер на 34 хиляди долара като допълнение към забраната да се занимава със спорт до края на живота си", гласи част от съобщението на ITIA.

Рашиди не може да се похвали с особени успехи в тениса, като върховото му класиране в ранглистата на сингъл е №753, докато при двойките е достигал до 473-тата позиция. Той никога не е успявал да достигне до основната схема на надпревара от Големия шлем, а през 2017 година взима решение да прекрати кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невиждано: Тенисист бе обвинен в уреждане на рекордните 135 мача и отлъчен до живот Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | уреждане на мачове

Коментари





Следвайте ни в Facebook