Next Gen Finals: Алкарас с трета победа; Накашима подчини Руне и е 1/2-финалист

от в 18:48 на 11.11.2021
Мирела Николова

Карлос Алкарас изглежда като най-явен фаворит за спечелване на трофея в тазгодишното издание на Next Gen ATP Finals и до този момент той определено оправдава очакванията към себе си, тъй като записа 3 поредни победи в груповата фаза и така излиза като лидер от група А в Милано. Днес испанецът си бетонира първата позиция, след като надделя и над Хуан Мануел Серундоло с 4:0 4:1 2:4 4:3(3), като продължава към полуфиналите със само един загубен сет по пътя си.

В откриващите две части играта на Алкарас властваше на корта, докато Серундоло не разполагаше с отговор за безпогрешната и изключително агресивна игра на опонента си. Карлос съумя да материализира всяка от получените възможности за пробив и макар самият той на няколко пъти да ме изправен пред опасност от загуба на подаването си, успя да опази аванса си и да поведе с 2:0 в отделните сетове.

Третата част се развиваше напълно равностойно, но неточности от ракетата на Алкарас в шестия гейм доведоха до късен пробив в сметката на Серундоло, който съумя да се разпише в общия резултат. Четвъртият сет протече изцяло под контрола на сервиращите, които печелеха безпроблемно подаванията си и закономерно се стигна до тайбрек, където Карлос си осигури стабилна преднина от 6:1 и бе само въпрос на време да сложи точка на срещата.

В друг двубой от програмата Брандън Накашима сломи съпротивата на Холгер Руне и така се превърна във втория играч от тази група, който продължава към полуфиналната фаза. Двубоят стартира позитивно за датчанина, който спечели дебютната част, но впоследствие допусна спад в представянето си и инкасира обрат с 3:4(3) 4:1 4:1 4:3(1) и си гарантира втората позиция в група Б.

Мачът започна с размяната на два пробива, след което двамата бяха безупречни в сервис геймовете и станахме свидетели на тайбрек, в който Руне пое отрано инициативата и заслужено поведе в отделните части. От там насетне обаче Накашима драстично вдигна оборотите, докато датчанинът трудно успяваше да парира атаките на съперника си и спечели по едва един гейм във втория и третия сет. Сценарият от първата част се повтори и в четвъртата, когато отново се стигна до тайбрек, от който обаче победител излезе американецът, за да си осигури място в полуфиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Next Gen Finals: Алкарас с трета победа; Накашима подчини Руне и е 1/2-финалист Мирела Николова
Теми:  
atp | next gen atp finals | брандън накашима | карлос алкарас | Обзори | холгер руне | Хуан Мануел Черундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook