NextGen: 20-годишен аржентинец не даде дори брейкбол на Музети и го надигра убедително!

от в 00:44 на 10.11.2021
Диана Андреева

Себастиан Баез няма голям набор от изяви в ATP Тура до момента в кариерата си, но със сигурност ще бъде запомнен от Лоренцо Музети след днешния двубой помежду им. Аржентинецът впечатли публиката в зала Алианз, надигравайки любимеца на домакините Музети с повече от убедителното 4:1 4:1 3:4(5) 4:3(5) и се поздрави с най-голямата победа до момента в професионален план. 

Баез далеч не бе сочен за фаворит в този двубой, но щом излезе на корта, впечатли тенис света. Аржентинецът не само, че доминираше в резултата, но и доказа, че притежава завидни качества. Себастиан се придвижваше с лекота по корта и нямаше топка, до която да не успяваше да се придвижи на време, а агресивните му удари, в комбинация с ефективен сервис, му гарантираха откриващата част срещу местния любимец без никакви колебания - 4:1. 

В следващата част отново се повтори ситуацията от първия сет. Баез бе категорично по-активният от двамата състезатели и през абсолютно цялото време имаше инициативата на своя страна. Представителят на Южна Америка не оставяше никакви възможности на местния представител и се поздрави с втория сет отново при  4:1. 

Щом се оттегли на почивка между отделните части, Музети поиска медицински таймаут и бе обстойно прегледан в областта на корема. Когато играта бе подновена, местните тенис почитатели повдигнаха сериозно настроението в залата и започнаха да окуражават Лоренцо, който за първи път от началото на срещата излезе напред в резултата. 

Италианският младок продължи да радва своите фенове по трибуните с играта си и за първи път от началото на срещата успяваше да се противопостави на аржентинеца и да се задържа в разиграванията, като след оспован тайбрек, Музети успя да се разпише в общия резултат. 

Суперлативите за играта на аржентинеца не достигаха, защото независимо от сериозното подобрение в изявите на неговия противник, Баез продължаваше да показва забележителен тенис. Себастиан бе отново непоклатим на сервис, но този път и световният номер 58 не отстъпваше и успя да вкара частта в нов тайбрек. 

Баез стартира убедително решаващия дълъг гейм, като за пореден път показа, че разполага с разнообразни оръжия, с които да противодейства на всяка една атака от страна на опонента си. Аржентинецът допусна моментен спад и авнасът му от 4:1 бе заличен, но Себастиан отново съумя да вземе превес в резултата, а това бе и достатъчно предимство за него, защото след нова серия от първокласни отигрвания, той си гарантира първа победа в италианския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
NextGen: 20-годишен аржентинец не даде дори брейкбол на Музети и го надигра убедително! Диана Андреева
Теми:  
next gen atp finals | NextGen Finals | лоренцо музети | музети | себастиан баес

Коментари





Следвайте ни в Facebook