Няма да има мач между сегашната и бившата номер едно: Швьонтек е на 1/2-финал без игра

от в 10:59 на 23.02.2023
Калоян Соколов

Ига Швьонтек започна неубедително новия сезон, записвайки поражения на United Cup и Аустрелиън Оупън, но световната номер едно се завърна по повече от впечатляващ начин на корта, след като загуби едва пет гейма по пътя си към трофея в Доха. Доминацията на Швьонтек е още по-стряскаща през тази седмица, тъй като трикратната шампионка от Шлема не е дала повече от гейм в даден сет на досегашните си съпернички на надпреварата в Дубай и наглед не се вижда начин как да бъде спряна.

Днес полякинята трябваше да премери сили с друга състезателка, която е била на върха в световния тенис, а именно Каролина Плишкова, само че физическото състояние на чехкинята се е влошило рязко след вчерашната ѝ победа над Анхелина Калинина, за което самата Плишкова разказа в социалните медии:

"С голямо съжаление ви съобщавам, че ще трябва да се оттегля от турнира в Дубай. Преди няколко години достигнах до финала тук, а сега също се представях много добре, така че съм много разочарована, но трябваше да се боря с вирус и крампи, които се появиха веднага след края на последния ми мач и нямам възможност да продължа участието си - сподели "Кралицата на асовете".

Така Швьонтек продължава без игра към полуфиналната фаза, където я очаква среща с една измежду американките Кори Гоф и Мадисън Кийс. Припомняме ви, че топ поставената преодоля по същия начин и четвъртфиналите в Доха, когато Белинда Бенчич не можа да излезе на корта срещу нея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да има мач между сегашната и бившата номер едно: Швьонтек е на 1/2-финал без игра Калоян Соколов
Теми:  
wta | дубай | ига швьонтек | каролина плишкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook