Няма да има титла: Кузманов се бори, но отстъпи на топ поставения във финала

от в 12:08 на 20.02.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов изпраща една отлична седмица за себе си, през която достигна до своя трети Чаланджър финал в кариерата си и определено може да бъде доволен от постигнатото, макар че днес отстъпи на топ поставения Александър Вукич и така се размина с титлата в Бенгалуру. Все пак Мико записа четири великолепни победи над съперници с по-висок от неговия ранкинг и това ще му позволи от утре отново да намери място в топ 200 на света. Днес началният удар на австралиеца направи ключовата разлика между двамата на корта, а родният ни представител не беше максимално прецизен при своите възможност и накрая се поддаде на нервите, което помогна на Вукич да се наложи с 6:4 6:4 и така да стане шампион в турнира.

Световният номер 135 показваше по-голяма агресия в действията си и често пласираше неспасяеми форхенди в началните минути, докато пловдивчанинът беше заел твърде изчаквателна позиция и резонно допусна ранен пробив. Впоследствие втората ни ракета се добра до шанс за осъществяването на рибрейк, само че допусна рутинна грешка от центъра на корта, като оттам насетне фаворитът стабилизира представянето си на собствено подаван и докара частта до успешен за себе си завършек.

Кузманов се опита да заиграе с по-голяма острота, но сякаш не усещаше топката максимално добре и нямаше нужната увереност в нанасянето на завършващия удар. Тези обстоятелства доведоха до немалко грешки за нашия сънародник от наглед печеливши ситуации и Вукич отново се откъсна с брейк напред. Българинът веднага получи цели три възможности да възвърне паритета в резултата, само че влезе в серия от крайно посредствени ретури и отново пропусна да отмъкне съперниковия начален удар.

Това рефлектира сериозно върху Мико, който не скри яростта си и позволи на нервите да вземат връх над него, а австралиецът остана спокоен и затвори срещата чрез три поредни аса.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да има титла: Кузманов се бори, но отстъпи на топ поставения във финала Калоян Соколов
Теми:  
александър вукич | бгтенис | бенагалуру | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook