Няма да местят финала на Уимбълдън, който съвпада с този на Мондиала

от в 12:42 на 26.06.2018
Георги Христов

Директорът на Уимбълдън Ричард Люис обяви, че ръководителите на състезанието в Лондон не смятат да променят началото на финала на турнира. Подобни идеи бяха лансирани заради това, че той може да съвпадне с финала на Световното първенство по футбол в Русия на 15 юли.

"Обсъдихме този въпрос на бързо. При нас е традиция от години финалът да започва в неделя следобед и няма да правим прецедент. Освен това има вероятност той да продължи и не по-дълго от два часа," коментира Люис.

Както е известно финалът на Уимбълдън във втората неделя на надпреварата, ще започне в 14,00 часа местно време, а два часа по-късно е предвиден и мачът за титлата на Мондиала.

Любопитното е, че през 2016 по подобен начин са се засекли финалът на Уимбълдън и този на европейското първенство по футбол. Тогава Анди Мъри спечели за втори път в Лондон.

В този случай 18,3 милиона зрители са гледали мача на Англия срещу Тунис, а 6,3 триумфа на Мъри.

"Така ли се пада? Не знаех! Нямам нищо против да пропусна финала на Световното първенство по футбол," заяви в тази връзка Новак Джокович, който бе попитан затова какво мисли за ситуацията, ако достигне до финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да местят финала на Уимбълдън, който съвпада с този на Мондиала Георги Христов
Теми:  
голям шлем | световно първенство по футбол | тенис | уимбълдън | футбол

Коментари





Следвайте ни в Facebook