Няма треньор, няма проблем: Радукану изнесе нов образцов мач и е на 1/8-финал в Мадрид!

от в 19:10 на 01.05.2022
Мирела Николова

Ема Радукану нямаше никак добро начало на сезона, тъй като доскоро дори не бе успявала да запише две поредни победи през 2022-ра. Това принуди младата британка да смени треньора си за трети път през последните 12 месеца, но изглежда, че липсата на наставник не представлява никакъв проблем за нея, след като тя вече е част от осминафиналистките на WTA 1000 надпреварата в Мадрид. Днес 19-годишната тенисистка изигра безупречен двубой срещу своята връстничка Марта Костюк и продължава напред след категоричното 6:2 6:1. В битка за място на четвъртфиналите пък шампионката от US Open ще се изправи срещу Анхелина Калинина, която по-рано през днешния ден разочарова домакините, отстранявайки Гарбине Мугуруса в последователни сетове.

Още от първите минути на срещата британката излъчваше страхотна увереност, която се пренесе и в играта ѝ. Радукану разпределяше ударите си по блестящ начин и непрекъснато търсеше пътя на атаката, което ѝ помогна да спечели дебютното подаване на опонентката си. Тя рядко отпускаше дори точка на собствен сервис, а след ново показно от ретур в седмия гейм реализира втори пробив, с който предреши изхода на частта в своя полза.

Устремът на Ема продължи с пълна сила и в следващия сет, в който ударите ѝ отново биваха насочвани изключително прецизно, а грешките от нейна страна изцяло отсъстваха. Световната №11 не спря да атакува подаването на противничката си, която просто не можеше да се противопостави на перфектно играещата британка, и набързо се стигна до аванс от 4:0 за Радукану, а от там насетне бе само въпрос на време да бъде сложена точка на сблъсъка.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма треньор, няма проблем: Радукану изнесе нов образцов мач и е на 1/8-финал в Мадрид! Мирела Николова
Теми:  
wta | ема радукану | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook