Ник Болетиери припадна на корта и бе откаран в болница

от в 11:58 на 16.05.2020
Димитър Беловски

Легендарният треньор Ник Болетиери е бил откаран в болницата, след като е припаднал по време на тренировка в академията си. Случката се е разиграла на 13 май. Информацията беше изнесена от бившия №5 в световната ранглиста Джими Араяс. Болетиери е бил тенис треньор на Араяс, когато той е бил на 13 години, а в момента Араяс работи и в академията на Болетиери.

„Преподаваше на корта, както всеки божи ден, когато припадна. Трябваше да отиде до болницата. Чух го по телефона и беше в добро настроение, чувства се по-добре сега, въпреки че той е един от хората, които не обичат да ходят на лекар. Страх го е от игли и когато ми се обади ми каза: „Джими, те ми биха инжекция 18 пъти!,“ разказа Араяс.

Въпреки че Болетиери на 88 години, той все още преподава тенис в академията си и играе ключова роля в развитието на академията. През годините той е работил с тенисисти като Андре Агаси, Серина и Винъс Уилямс, Моника Селеш, Джим Къриър, Пийт Сампрас и други.

Предполага се, че Болетиери е приет в болница заради инфекция, която е засегнала бъбреците му. Очаква се той да бъде изписан от болницата в следващите няколко дни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ник Болетиери припадна на корта и бе откаран в болница Димитър Беловски
Теми:  
ник болетиери

Коментари





Следвайте ни в Facebook