Ник Кирьос - вторият най-мразен атлет за десетилетието

от в 13:14 на 31.12.2019
Марк Хаджижеков
2020-та година вече чука на вратата, а точно последните няколко седмици от приключващата година служат за подбора на множество класации от сорта на ,,атлет на годината", ,,атлет на десетилетието" и прочее, като традиционно най-примерните спортисти печелят подобни престижни награди. В една по-различна класация обаче попадна австралийският тенисист Ник Кирьос, който бе включен в оригиналния приз на австралийския вестник The Herald Sun.

Медията попита читателите си кой според тях е най-мразеният атлет на десетилетието, като резултатите бяха подбрани чрез индивидуално гласуване. Именно Ник Кирьос, който всъщност е и сънародник на читателите на The Herald Sun, бе избран за втория най-мразен спортист за десетилетието.

Единственият тенисист в класацията, Кирьос е изпреварен само от южноафриканеца Оскар Писториус - бивш спринтьор, чиито кариера и имидж бяха съсипани, след като той бе обвинен за убийството на приятелката си.

От друга страна, Кирьос се намира по-напред в преброяването от редица противоречиви фигури в света на спорта, сред които бившият състезател по американски футбол, който също бе обвинен за убийство, а впоследствие се обеси в килията си в затвора - Арън Ернандес, ММА боецът Конър Макгрегър, боксьорът Флойд Мейуедър, крикет играчът Дейвид Уорнър, плувецът Сун Янг, бейзболистът Алекс Родригес, както и уругвайският футболист - Луис Суарес.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ник Кирьос - вторият най-мразен атлет за десетилетието Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook