Никола Маю: Играчите трябва да получат парите си от Индиън Уелс за първия кръг

от в 15:14 на 10.03.2020
Димитър Беловски

Французинът Никола Маю изрази мнение, че играчите трябва да получат пари от наградния фонд на надпреварата за първия кръг на Индиън Уелс. Турнирът в Индиън Уелс трябваше да започне тази седмица и там трябваше да участват всички топ тенисисти като при мъжете, така и при жените. Вчера обаче организаторите на надпреварата публикуваха официално съобщение, в което се казва, че турнирът няма да бъде проведен заради коронавируса. Това е и първата голямо спортно събитие в САЩ, което е отменено заради COVID-19.

„Говорих с хората от съвета на играчите, всички играчи трябва да получат наградния си фонд, който е предвиден за първи кръг“, каза Маю пред авторитетното френско издание „L’Equipe“.

В неделя организаторите на надпреварата и представители на ATP и WTA проведоха среща, на която решиха турнирът да не се проведе, защото това е голям риск за здравето на всички.

Новините шокираха както фенове, така и тенисистите, защото никой не очакваше, че може да се вземат чак толкова сериозни мерки и турнирът да се отмени.

„Много сме разочаровани, че турнирът няма да се проведе, но здравето на местното общество, феновете, играчите, доброволците, спонсорите, служителите, доставчиците и всеки, който е включен по някакъв начин в турнира е от първостепенна важност,“ коментира директора на надпреварата Томи Хаас в изявление.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Никола Маю: Играчите трябва да получат парите си от Индиън Уелс за първия кръг Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | никола маю

Коментари





Следвайте ни в Facebook