Никола Пиетранджели: Тенисистите получават абсурдни суми

от в 14:19 на 14.02.2019
Мария Петрова

Легендарният италиански тенисист Никола Пиетранджели изрази мнение, че в момента водещите тенисисти получават твърде големи премии. Той коментира това във връзка с кандидатурата на Торино да домакинства финалите на АТР между 2021 и 2025 година. Италианският град се бори със Сингапур, Токио, Манчестър и Лондон за престижното състезание.

"В Торино сме вдъхновени от възможността да домакинстваме такова голямо състезание. Италианската тенис федерация и олимпийски комитет също са решително настроение, макар че политическите партии имат своите съмнения заради парите. Чух, че ще се увеличи наградния фонд от 8,5 милиона долара до 12 милиона. Абсурдно е какви получават тенисистите.

"Дали това е твърде много? Съгласен съм. Статистиката от турнира в Лондон е впечатляваща. Ако говорехме за футбол, политиците вероятно щяха да се държат другояче. В момента обаче за целия спорт се изисква голям ресурс. Нашите политици се притесняват да не направят грешки, а подобен страх е най-лошата грешка, която човек може да допусне," коментира Пиетранджели.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Никола Пиетранджели: Тенисистите получават абсурдни суми Мария Петрова
Теми:  
никола пиетранджели | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook