Нишикори дочака своя реванш от Чилич в Ню Йорк (видео)

от в 00:59 на 06.09.2018
Георги Христов

Кей Нишикори достигна за трети път до полуфиналите на Откритото първенство на САЩ. Японецът надигра Марин Чилич след обрат 2:6, 6:4, 7:6(5), 4:6, 6:4 за четири часа игра и взе реванш за загубата си от него на финала в състезанието през 2014. Той вече води с 9:6 в съперничеството си с хърватина.

За място на финал той ще спори с Новак Джокович или Джон Милман.

Така за първи път в Откритата ера на тениса ще видим едновременно полуфиналисти от Япония в турнир от Големия шлем при мъжете и жените. Както е известно при дамите това стори Наоми Осака.

Интересното е, че Нишикори вече има шест победи от седем мача срещу тенисисти от топ 10 на US Open през кариерата си. На останалите три турнира от Големия шлем е спечелил само три от 16 такива срещи.

Общо в мача Чилич завърши с цели 70 непредизвикани грешки срещу 45 за победителя. В решителния пети сет Нишикори успя да се откъсне с 4:1, но Чилич се върна в мача като спечели три поредни гейма. Все пак в края Нишикори изчисти играта си от грешки и приключи всичко в десетия гейм за ново 6:4.

Най-добрите активни играчи в решителен пети сет:
1. Томи Робредо - 77% (17-5)
2. Новак Джокович - 76% (29-9)
3. Кей Нишикори - 74% (18-6)

"Беше наистина трудно. Особено в края. С Марин винаги се получават такива битки. Ще ми се да не стигам до пети сет всеки път. Борех се за всяка точка, независимо че наистина уморен. Винаги се боря докрай," заяви Нишикори след успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори дочака своя реванш от Чилич в Ню Йорк (видео) Георги Христов
Теми:  
us open | кей нишикори | марин чилич | открито първенство на сащ | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook