Нишикори и Шварцман също намериха място в 1/8-финалната фаза в Токио

от в 11:29 на 27.07.2021
Диана Андреева

20-годишният Томас Мачах загатна на света за големия потенциал, който има, но все пак отстъпи на Диего Шварцман в последователни сетове - 6:4 7:5. Младокът даде всичко от себе си и със сигурност затрудни сериозно своя противник, като срещата продължи повече от два часа. Следващият противник на Шварцман ще бъде Карен Хачанов. За да намери място в 1/8-финалната фаза руснакът се справи в последователни сетове с Джеймс Дъкуорт - 7:5 6:1.

Още от началото на мача силите на корта бяха равностойни. Двама често навлизаха в продължителни разигравания, в които младокът атакуваше постоянно с почти безгрешния си форхенд, ала Шварцман бе като стена и успяваше да се справи. Макар и на моменти световният номер 148 да бе доминиращият състезател в срещата, опитът на Диего се оказа клячов, тъй като именно във важните моменти Шварцман бе по-стабилен и това му донесе победата в срещата.

В друг мач от деня Кей Нишикори бе на ръба да допусне поражение, ала все пак намери сили да спре американецът Маркос Жирон. Представителят на домакините се наложи след 7:6(5) 3:6 6:1 и така след убедителното си представяне срещу Андрей Рубльов на старта, се класира сред последните 16 в надпреварата. В следващия кръг световният номер 69 очаква Иля Ивашка, а междувременно ще вземе участие в турнира при каретата, където ще си партнира с Бен Маклахлан. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори и Шварцман също намериха място в 1/8-финалната фаза в Токио Диана Андреева
Теми:  
аслан карацев | джеймс дъкуорт | жереми шарди | карен хачанов | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook