Нишикори оцеля след тричасова битка; Раонич също продължава напред

от в 19:31 на 27.03.2021
Мирела Николова

Световният №19 Милош Раонич бе безупречен в третия си мач на Мастърса в Маями и се поздрави с повече от категорична победа над Джордан Томпсън с 6:2 6:1 за точно 60 минути престой, за да си осигури двубой срещу Юго Умбер или Жоао Соуса в спор за място на осминафиналите.

Откриващият сет премина изцяло под диктовката на Раонич, който спечели 92% от точките на първи сервис. С феноменално пласираните си начални удари и дълбоки форхенди в противниковата половина установяваше пълен контрол в разиграванията. От своя страна, Томпсън имаше огромни затруднения на второ подаване, което оказа своя негативен ефект върху резултата, и австралиецът инкасира 2 пробива, които изпратиха първия сет в сметката на дванадесетия поставен.

Следващата част също не предложи интрига, като Раонич продължи да доминира над съперника си. Играта на Томпсън напълно се разпадна, а ударите му летяха извън пределите на корта един след друг. По подобие на предишния сет, и в този Милош осъществи 2 брейка, за да се класира за следващата фаза на надпреварата.

В друг мач от програмата световният №39 Кей Нишикори също си резервира място в трети кръг, след като се наложи над Аляж Бедене със 7:6(6) 5:7 6:4 след близо 3 часа престой на корта, но в следващия кръг му предстои далеч по-тежък съперник в лицето на втория поставен Стефанос Циципас.

Двубоят стартира с по един разменен пробив в откриващите геймове, след което двамата стабилизираха началния си удар и без особени проблеми си взимаха сервис геймовете. Паритетът се запази до 5:5, когато Нишикори допусна спад в представянето си и инкасира пробив. Щастието на Бедене обаче не трая дълго, тъй като няколко неточности в следващия гейм вкараха сета в тайбрек, в който японецът пропусна 3 сетбола, преди да затвори частта в своя полза.

Вторият сет също не беше лишен от интрига, а продължителните размени на удари от дъното на корта не бяха рядкост. В средата на частта Нишикори отново бе този, който се оказа изоставащ с пробив, но благодарение на серия отлични ретури съумя моментално да реализира рибрейк. Тайбрекът изглеждаше като най-вероятен изход на този сет, но словенецът се възползва от колебанията на съперника си в заключителните минути и осъществявайки късен брейк, вкара срещата в трета решителна част.

В нея силите на Бедене бяха на изчерпване и беше само въпрос на време пробивът да стане факт. Решителният момент бе прословутият седми гейм, когато Нишикори притисна максимално опонента си и се възползва от първата получена възможност за брейк, оказал се решителен за крайния успех.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори оцеля след тричасова битка; Раонич също продължава напред Мирела Николова
Теми:  
atp | кей нишикори | маями | милош раонич

Коментари





Следвайте ни в Facebook