Нишикори отпадна още на старта в Марсилия; Цонга оцеля след трилър срещу Лопес

от в 19:41 на 09.03.2021
Мирела Николова

Бившият представител на челната десетка Кей Нишикори не успя да покаже отличната си игра от миналата седмица, когато надигра Феликс Оже-Алиасим и Алекс Де Минор в последователни мачове, и отпадна от надпреварата в Марсилия още след първия си двубой с 1:6 4:6 от световния №93 Пиер-Юг Ербер, на когото му предстои среща с британеца Камерън Нори или квалификанта Констан Лестиен.

Откриващият сет бе лишен от всякаква интрига, тъй като французинът изцяло доминираше на корта, а от ракетата на съперника му се нижеха грешка след грешка. Така, само след 28 минути игра, първата част отлетя в сметката на Ербер.

Представителят на домакините бе достатъчно убедителен и във втората, не допускайки опонентът му да достигне до нито един брейкбол, което в съчетание с агресивната игра на ретур му донесе пробив в Тилдъновия гейм, а не след дълго французинът ликуваше с победата.

Друг двубой от програмата във френския град се превърна в истински трилър, от който победител излезе Жо-Вилфред Цонга. Той реализира обрат над 39-годишния Фелисиано Лопес с 3:6 6:4 7:5 след над 2 часа престой на корта. В следващия кръг французинът ще срещне своя сънародник и поставен под №4 в схемата Юго Умбер.

Цонга навлезе бавно в мача и срещна сериозни затруднения още в откриващото си подаване, които доведоха до инкасирането на пробив. В следващия си сервис гейм отново му се наложи да спасява 3 брейкбола, като този път агресията в неговата игра му позволи да остане близо до съперника си в резултата. С напредването на сета представителят на домакините стабилизира представянето си, но поредица безкомпромисни сервис геймове на Лопес не оставиха никакви шансове за обрат в частта и след втори късен пробив испанецът поведе в общия резултат.

Това обаче изобщо не обезкуражи бившия финалист от Шлема и той се възползва от колебанията на сервис от страна на противника си в началните минути на втория сет, за да си спечели ранна преднина. Благодарение на своята разнообразна игра, Цонга опази аванса си до края на частта и двубоят бе вкаран в трети решителен сет.

В него двамата успяха да намерят златната среда между прекомерната офанзива и премерения риск, за да зарадват зрителите с множество качествени и продължителни разигравания от дъното на корта. Началният им удар бе близо до перфектното и те вървяха устремено към изиграването на тайбрек. Това обаче не стана факт, тъй като при 5:5 ръката на испанеца трепна, а Цонга само това и чакаше. Той веднага сграбчи възможността си за реализиране на решителен пробив и гейм по-късно вдигна триумфално ръце.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори отпадна още на старта в Марсилия; Цонга оцеля след трилър срещу Лопес Мирела Николова
Теми:  
atp | жо-вилфред цонга | кей нишикори | марсилия | пиер-юг ербер | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook