Нишикори с чиста победа срещу Бедене; Фучович измъкна нова трисетова битка

от в 18:27 на 17.03.2021
Владислав Риждов

Кей Нишикори се справи със съпротивата на Аляж Бедене и след 6:4 6:4, се класира за четвъртфиналите на надпреварата, където очаква победителя от двубоя между Филип Краинович и Лойд Харис.

Нишикори сартира на високи обороти и направи брейк още в отриващия гейм на мача. Японецът показа солидна игра и бе перфектен при спечелването на точки, разиграни след първото му подаване, като не загуби нито една. Кей достигна до още няколко възможности за пробив, които пропусна и в крайна сметка ранната преднина, която си бе изградил, се оказа достатъчна за да поведе в резултата.

Във втория сет Бедене значително подобри играта си. Световният номер 59 пръв достигна до шанс да открадне сервиса на противника си и затрудняваше доста Нишикори, когато той сервираше. След като обаче не успя да оползотвори шансовете си, словенецът от своя страна предаде подаването си след двойна грешка и предостави възможността на Нишикори да сервира за мача. Също както и във вчерашния ден, Кей показа колебливост, когато трябва да сервира за победата. Японецът пропусна два мачбола и спаси една брейк точка, преди окончателно да сложи края на двубоя след добре изпълнен бекхенд по правата.<

>

В друг мач от програмата унгарецът Мартон Фучович продължава с доброто си представяне, надделявайки с резултат 6:1 4:6 6:4 срещу Душан Лайович и също продължава към фазата на четвъртфиналите.

В първия сет липсваше каквато и да е интрига. Фучович първо отрази два шанса за брейк на собствен сервис, а след това бе категоричен, осигурявайки си два последователни пробива, с които тотално сломи съпротивата на съперника си и поведе в отделните части.

Във втория сет ситуацията на корта бе далеч по-различна. Лайович стартира с ранен пробив, но Фучович моментално направи рибрейк и възстанови равенството. Все пак добрата игра от страна на сърбина даде резултат и при 5:4 в своя полза, той съумя да се добере до брейка, като по този начин изравни сетовете.

В решителната част и двамата започнаха равностойно, но с течение на времето Фучович започваше да поема инициятивата. Един единствен пробив за унгарският тенисист се оказа решаващ за развоя на срещата и съвсем закономерно Мартон се поздрави с крайната победа след нова трисетова битка.<

>

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори с чиста победа срещу Бедене; Фучович измъкна нова трисетова битка Владислав Риждов
Теми:  
атп дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook