Нишикори се измъчи срещу квалификант на старта в Париж, Еванс отпадна безславно!

от в 20:15 на 30.05.2021
Петър Томов

Бившият №4 в света Кей Нишикори потрепери, но записа драматична победа на старта на Ролан Гарос над преминалия през квалификациите Алесандро Джанеси. Японецът надделя над рожденика от Италия с 6:4 6:7(4) 6:3 4:6 6:4 в доста равностоен сблъсък, продължил повече от 4 часа, за да запише 25-та победа в петсетови двубои от 32 случая, в които се стига до решителен сет. В следващият кръг на надпреварата, Кей ще се изправи срещу поставения под №23 Карен Хачанов.

Джанеси по нищо не отстъпваше на по-именития си съперник, а през голяма част от двубоя дори владееше инициативата, но липсата на опит в мачове на това равнище се оказа фатално за крайния изход на някои от сетовете. Нишикори измъкна първата част след късен пробив в своя полза, но не успя да стори същото във втората част, която бе решена след тайбрек, отишъл в полза на италианеца. Третият сет започна и завърши с брейк в полза на финалиста от US Open 2014, но след почти безгрешен сет от страна на Алесандро, паритетът беше възстановен.

31-годишният италианец успя да поведе с пробив в решителната част и беше само на 2 гейма от най-голямата победа в кариерата си когато при 4:3 в негова полза, съперникът му реши да използва медицински таймаут. Това бе разковничето в двубоя, защото след тази пауза Нишикори не само върна пробива, но реализира още един, за да сложи точка на спора и да затвърди репутацията си на майстор в петсетовите срещи. 

В друга среща от първия ден на Откритото първенство на Франция, Миомир Кецманович изигра най-силния си мач от началото на сезона на клей и успя да запише обрат над 25-тия поставен Даниел Еванс. Сърбинът стартира неуверено, но с напредването на срещата успя да разгърне своя потенциал и триумфира след 1:6 6:3 6:3 6:4 над първата ракета на Великобритания. Кецманович, който беше в серия от 4 поредни поражения преди днешния двубой, пропиля доста брейкболи в хода на мача, реализирайки едва 9 при 28 възможности, но компенсира липсата на ефективност със солидна игра от дъното на корта. В крайна сметка сърбинът сложи точка на спора след малко над 3 часа игра, а във втори кръг очаква победителя от срещата между Ласло Джере и Корентен Муте


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори се измъчи срещу квалификант на старта в Париж, Еванс отпадна безславно! Петър Томов
Теми:  
алесандро джанеси | даниел еванс | кей нишикори | миомир кецманович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook