Нишикори записа най-добрата си победа за сезона, Хачанов изненада Шварцман

от в 09:31 на 28.07.2021
Диана Андреева

Кей Нишикори устремно продължава страхотното си представяне в Токио и е все по-близо до спечелването на медал от Летните олимпийски игри и то в родина си. Но преди това той ще трябва ди преодолее съпротивата на световния номер едно Новак Джокович или клей специалиста Алехандро Давидович Фокина. За да намери място на 1/4-финалите, японският тенисист сломи Иля Ивашка в последователни сетове - 7:6(7) 6:0.

Откриващият сет бе истински оспорван. Двамата играеха много равностойно, а представянето им бе на впечатляващо високо ниво. Макар и да сервираха доста успешно, те трудно печелеха подаванията си. След като си размениха не по един или два, ами по цели три пробива, мачът навлезе в тайбрек. Там интригата отново не отсъстваше, като Ивашка първи достигна до точка за спечелване на частта. Напрежението обаче повлия върху представянето на Иля и той пропиля и двата си сетбола, а впоследствие изостана в общия резултат. 

Втората част се разви много по-категорично. Макар и да бе вкарал впечатляващите 97% от първия си сервис, Ивашка не успя да спечели нито един гейм. Иля бе притиснат до ъгъла от своя опонент, който далеч по-уверен в сравнение с откриващата част, не позволи на тенисиста от Беларус да поема инициативата в срещата и така без никакви колебания затвори мача в своя полза, "връзвайки геврек" на своя противник.

Карен Хачанов изненада световният номер 13 Диего Шварцман през днешния ден. В един мач, изпълнен с обрати, руснакът донесе победа на страната си и зарадва своихе почитатели след като надделя с 6:1 2:6 6:1. Срещата бе на много висока ниво и предостави възможност на феновеге да наблюдават страхотни надигравания от дъното на корта, ала Хачанов бе по-добрият и заслужено намери място сред последните осем в турнира. Там го очаква победителят измежду Стефанос Циципас и Уго Юмбер, чийто мач все още не е завършил.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори записа най-добрата си победа за сезона, Хачанов изненада Шварцман Диана Андреева
Теми:  
диего шварцман | карен хачанов | кей нишикори | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook