Нишикори започна с обрат в Дубай, Карацев нямаше проблеми с Герасимов

от в 16:45 на 14.03.2021
Петър Томов

Световният №40 Кей Нишикори започна участието си на турнира в Дубай с трисетов успех 3:6 6:3 6:4 над Райли Опелка. Макар да загуби първия сет, японецът демонстрира стабилна игра от основната линия в продължение на цялата среща и успя да се възползва от грешките в играта на 23-годишния американец, за да реализира обрат и да достигне до втория кръг на надпреварата където негов опонент ще бъде петия поставен в схемата Давид Гофен.

Първата част премина изцяло под диктовката на сервиращите. В нея, Опелка загуби само 4 точки на свой сервис, а в същото време успя да се възползва от единствената възможност за пробив, която се откри пред един от двамата тенисисти в сета, за да поведе с 5:3, а впоследствие с гейм на нула успя да затвори частта. 

Втората и третата част преминаха изцяло под контрола на Нишикори. Бившият №4 в света реализира ранен пробив във втория сет, а впоследствие със стабилни сервис геймове успя да изравни сетовете. Третият сет започна равностойно, като равенството в геймовете се запази до 3:3. В седмия гейм Опелка направи две двойни грешки, които подпомогнаха значително пробива, който Нишикори реализира впоследствие и до края на мача японецът нямаше никакви проблеми да запази аванса си и да се поздрави с крайния успех след малко над час и половина игра. 

В друг мач от първия кръг на Dubai Tennis Championship, полуфиналистът от АО Аслан Карацев надделя над Егор Герасимов в два сета - 6:4 6:4, за да запише десетата си победа през сезона. Двамата изиграха изключително равностоен двубой, в който в крайна сметка руснакът триумфира и в следващия кръг ще се изправи срещу Даниел Еванс.

Участващият с уайлдкард Карацев реализира пробив още в първия гейм на срещата. Беларусинът осъществи светкавичен рибрейк, но последва още един брейк, след който сервиращите нямаха повече проблеми и Карацев успя да затвори частта с 6:4.

Вторият сет започна по идентичен начин, като този път Герасимов реализира ранен пробив, за да поведе с 2:0. Последва рибрейк в последвалия гейм, като равенството в геймовете бе запазено до седмия гейм. В него, Карацев се възползва от несигурност в началния удар на беларусина и достигна до четвъртия си пробив в мача. Герасимов имаше възможност да се върне в сета в десетия гейм, но не успя да реализира нито една от двете си възможности за пробив, а впоследствие Карацев затвори успешно срещата след ас по правата. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори започна с обрат в Дубай, Карацев нямаше проблеми с Герасимов Петър Томов
Теми:  
аслан карацев | дубай | егор герасимов | кей нишикори | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook