Нищо необичайно: Пер загуби в първия кръг на Чаланджър от играч извън топ 350

от в 14:02 на 10.11.2021
Калоян Соколов

Всички сме наясно с огромните качества, които притежава Беноа Пер, но нравът и работната етика на французина винаги са били главните виновници за неговото непостоянство. Самият състезател признава колко трудно намира мотивация да се състезава на малките турнири, когато публиката почти отсъства и въпросното твърдение се доказа за пореден път. 

През вчерашния ден Пер излезе за двубоя си от първия кръг на Чаланджъра в Руан, където се изправи срещу "щастливия губещ" Джеле Селс. Топ поставеният изненадващо загуби откриващия сет, но след това подобри своето ниво на представяне и изглеждаше сигурен победител, водейки с 4:1 в решителната част. Тогава за пореден път видяхме един от необяснимите спадове на фаворита, който загуби последните пет гейма от мача и така отстъпи на световния номер 396.

Така 32-годишният ветеран изпраща една от най-лошите си кампании в Тура, през която записа едва 13 победи от общо 43 срещи и ще трябва догодина да покаже сериозно подобрение в представянето си, ако иска да запази мястото си в топ 50 на ранглистата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нищо необичайно: Пер загуби в първия кръг на Чаланджър от играч извън топ 350 Калоян Соколов
Теми:  
беноа пер | любопитно | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook