Номер едно с причина: Алкарас не даде шанс на Мастърс шампион и е 1/2-финалист в Базел!

от в 19:32 на 28.10.2022
Мартин Петков

Карлос Алкарас не пропусна през настоящата седмица на АТР 500 надпреварата в Базел да покаже уменията си за игра в зала, като видимо се чувства уверен в способностите си на закрито и след две престижни победи се класира за четвъртфиналната фаза. В спор за място в топ 4 на състезанието световният номер едно трябваше да срещне сънародника си и шампион от Мастърса в Монреал - Пабло Кареньо-Буста, с когото не крият приятелските си взаимоотношения и често биват уловени от камерите да провеждат съвместни тренировъчни занимания. Испанското дерби несъмнено се превърна в наслада за окото за всички зрители по трибуните или пред екраните, като фамозните отигравания, в голяма част от времето идващи от ракетата на тийнейджъра, бяха постоянно явление на корта в швейцарския град, преди след час и 39 минути битка Карлитос да сломи съпротивата на бронзовия олимпийски медалист и ознаменува поредното си невероятно представяне с убедителен успех в последователни сетове - 6:3 6:4. За топ поставения в схемата предстои на полуфиналите да се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим, който нанесе поражение на ибериеца в първия му мач след триумфа му с титлата от US Open и безспорно е тенисистът в най-добра форма, доказателство за което са 11-те му поредни победи в Тура.

В началото на двубоя младежът от Мурсия неколкократно подходи крайно агресивно при ретурите си с цел да придобие инициативата в мача, като желанието му се увенча с успех в четвъртия гейм, когато водачът в световната ранглиста смени на следващата предавка и както често свикнахме да го виждаме в последните месеци, "летеше" по корта, за да реализира пробив. Изостанал в догонваща позиция, победителят от Мастърса в Монреал видимо беше напуснат от напрежението, което го беше обзело на старта, срещайки едновременно първата ракета на света и своя най-добър приятел в Тура, ала силите му се оказаха достатъчни само за достигането на два брейкбола. Алкарас на свой ред изглеждаше окрилен, след като преодоля кризата в играта си и излезе "сух" от неблагоприятната ситуация, за да пласира поредните си изящни удари върху линиите, които му позволиха да запише откриващия сет срещу името си.

Подемът в представянето на тийнейджъра придоби съвсем нови размери, след като той в мига си на посрещане обезличи световния номер 15 и поведе с пробив в началото на втората част по пътя към победата в сблъсъка. Последвалите минути обаче изцяло принадлежаха на бронзовия олимпийски медалист, който си послужи със своя огромен опит на най-високо ниво и посредством излизания в близост до мрежата разруши ритъма на фаворита, за да възстанови паритета - 2:2. Карлитос не се нуждаеше от много време, преди да покаже впечатляващата си устойчивост за игра под напрежение в ключовите моменти на срещата и изправи до стената сънародника си, като си служеше с вариативност при всяка своя комбинация, трупайки позитиви на сметката си. Алкарас макар и да не пречупи Буста от първия си опит в седмия гейм, то знаците това да се случи далеч не липсваха и откритият стил за игра във фаза нападение донесе нужното на 19-годишния испанец, който се поздрави с крайния успех в иберийското дерби.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Номер едно с причина: Алкарас не даде шанс на Мастърс шампион и е 1/2-финалист в Базел! Мартин Петков
Теми:  
atp | базел | карлос алкарас | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook