Нори осъществи пълен обрат срещу Шварцман; Лайович също е аут още на старта

от в 23:10 на 31.08.2020
Константин Андреев
US Opeн вече е в ход, а първите изненади не закъсняха. Двама от поставените в схемата отпаднаха още в първите часове на турнира, като става дума за Диего Шварцман и Душан Лайович.

Аржентинецът водеше с два на нула сета срещу Камерън  и изглеждаше, че ще има безпроблемно начало в Ню Йорк, където миналата година достигна до четвъртфиналите и винаги се е представял много успешно. Шварцман спечели откриващите два сета рутинно, ала британецът стори същото в последвалите части и форсира решителен сет.  Там световният номер 13 се откъсна напред с 5:3, но не можа да затвори двубоя на свой сервис, което върна Нори в сблъсъка, а непоставният играч показа завидна психологическа устойчивост и затвори срещата със серия от четири последователни гейма в своя полза - 3:6 4:6 6:2 6:1 7:5.



Егор Герасимов също не се съобрази със статуковото и предварителните прогнози. Беларусинът, който бележе страхотен прогрес през сезона и записа първи АТП финал по-рано през годината в Пуна, се поздрави с дебютен успех в американската столица. Герасимов достигна до цели 17 брейк точки в подаването на Душан Лайович, и макар сърбинът да отрази цели 12 от тях, то това далеч не му достигна за нещо повече от спечелването на сет и така аутсайдерът в мача се поздрави със заслужена победа - 6:1 4:6 6:4 6:4.

https://twitter.com/usopen/status/1300490694767734784?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нори осъществи пълен обрат срещу Шварцман; Лайович също е аут още на старта Константин Андреев

Коментари





Следвайте ни в Facebook