Нов елитен скалп в колекцията: Касаткина срази Бадоса и е на финала в Сан Хосе!

от в 05:48 на 07.08.2022
Мартин Петков

Дария Касаткина се радва на сериозен подем в представянето си през последните месеци, като в този период съумя да достигне дебютен полуфинал на ниво Голям шлем, който дойде на Ролан Гарос, а впоследствие с два четвъртфинала на трева продължи да си пробива път напред в ранглистата. Рускинята загърби надпреварите в последния близо месец, преди да открие американското си турне с турнира в Сан Хосе, където до момента отстрани шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина, а непосредствено след нея и Арина Сабаленка, за да се класира на полуфинал, където срещна световната номер 4 Паула Бадоса.

Двете представителки на топ 15 вече се срещнаха на два пъти през годината, като си разделиха по една победа, като днес имахме възможността да се насладим на интригуващ двубой, в който обаче несъмнено Касаткина демонстрира по-добра тактическа грамотност и заслужи победата след час и 23 минути на корта - 6:2 6:4. С успеха си световната номер 12 намира място на първи финал за сезона и втори пореден такъв в Сан Хосе, в който ще спори за титлата срещу правещата фурор Шелби Роджърс.

Двубоят бе открит с лесни подавания за сервиращите, ала мигновено след това рускинята посредством забавяне на темпото наруши ритъма в играта на Бадоса, която не издържа и предаде сервиса си с двойна грешка. Касаткина не показваше никакви признаци на слабост и умело ръководеше сблъсъка, поради което реализира втори пробив, с който напълно обезкуражи испанката и необезпокоявана записа дебютния сет срещу името си.

В паузата преди старта на втората част Бадоса повика лекар на корта, защото изпитваше физическо неразположение, като интервенцията навярно изигра своята роля и тя излезе напред с пробив, но бързо бе стъписана от рибрейк на световната номер 12 и паритетът възцари на корта. От този момент нататък Касаткина взе пълната инициатива и си осигури брейк аванс в седмия гейм, с който предизвика цяла серия от пробиви, но съумя да излезе в печеливша позиция, след като при сервис за мача отрази цели три брейкбола, преди да оползтвори първия си мачбол и да се поздрави със знаменитата победа, класирайки се за финала в Сан Хосе.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов елитен скалп в колекцията: Касаткина срази Бадоса и е на финала в Сан Хосе! Мартин Петков
Теми:  
wta | дария касаткина | паула бадоса | сан хосе

Коментари





Следвайте ни в Facebook