Нов куриоз: Канепи се израдва на "победата" си преди същинския край на мача (видео)

от в 19:43 на 24.01.2022
Мирела Николова

Преди няколко дни станахме свидетели на любопитен куриоз с главно действащо лице Стефанос Циципас, който не разбра, че двубоят му срещу Беноа Пер вече е приключил и отново застана на линията за посрещане, преди да се ориентира по реакциите на публиката, че развръзката на срещата е факт. Днес обаче на корта се разигра точно противоположната ситуация, след като Кая Канепи побърза да се зарадва на успеха си над световната номер две Арина Сабаленка, но за нейно нещастие, съвсем скоро осъзна, че краят на сблъсъка не е настъпил.

36-годишната естонка показа изключителна игра в хода на срещата и успяваше да остане напълно равностойна на намиращата се с над 100 места по-напред беларускиня. В крайна сметка изходът на мача бе решен в тайбрек до 10 точки, където при резултат 8:7 в полза на Канепи, Сабаленка изкара метри аут форхенда си и така подари на съперничката си две поредни възможности за спечелване на мача.

След края на разиграването естонката вдигна победоносно ръце, усмихвайки се към своя щаб и отдъхвайки с облекчение, че е успяла да измъкне успеха в тази толкова оспорвана среща, но секунди по-късно осъзна, че двубоят все още не е намерил своя край и трябва да спечели още една точка, за да достигне победата. Тогава последва нова непредизвикана грешка на беларускинята, която вече превърна Канепи в сигурна четвъртфиналистка в Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов куриоз: Канепи се израдва на "победата" си преди същинския край на мача (видео) Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Аустрелиън Оупън 2022 | кая канепи | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook