Нов провал: Радукану записа поредно ранно отпадане срещу защитаващата шампионка в Торонто

от в 22:45 на 09.08.2022
Мирела Николова

Двубоят между шампионката от US Open Ема Радукану и Камила Джорджи, която триумфира в надпреварата в Торонто през миналата година, привлече вниманието на тенис феновете още с изтеглянето на жребия. Очакванията за оспорвана среща се оправдаха в откриващата част, но във втория сет италианката бе значително по-стабилната от двете и така успя да се поздрави с победата в последователни части - 7:6(0) 6:2, с което се класира за втория етап на турнира, където ѝ предстои да премери сили с белгийката Елизе Мертенс.

Началото на сблъсъка бе белязано от четири поредни пробива, предизвикани от неубедителния начален удар на всяка от двете състезателки, който предоставяше инициативата на посрещащата. Джорджи притежаваше контрола в разиграванията през по-голямата част от времето, успявайки да налага агресивния си стил на игра и възползвайки се от плитките удари на опонентката си. Освен уинърите обаче изобилстваха и непредизвиканите грешки от ракетата на световната №29, поради което тя не съумя да си изгради преднина и се стигна до тайбрек. В него италианката сведе до абсолютния минимум неточностите си и установи пълна доминация на корта, за да достигне до успеха в дългия гейм, без да отпусне нито точка на съперничката.

Вторият сет стартира положително за младата британка, която се възползва от моментния спад в концентрацията на своята противничка и осъществи пробив още в първия възможен момент, повеждайки с 2:0. Това обаче бяха и последните позитивни минути за шампионката от US Open в мача, тъй като веднага след това Джорджи изигра поредния образцов гейм на ретур и реализира моментален рибрейк, след което играта ѝ се подобряваше с всеки следващ момент и печелившите удари от нейна страна валяха един след друг. Така тя влезе в серия от шест поредни гейма и без да остави шансове на опонентката си за обрат, си резервира място в следващия етап.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов провал: Радукану записа поредно ранно отпадане срещу защитаващата шампионка в Торонто Мирела Николова
Теми:  
wta | ема радукану | камила джорджи | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook